Jak správně vybrat boty na tenis

Při výběru tenisových bot je důležité zvážit několik klíčových faktorů, které zajišťují, že obuv bude pohodlná, podpůrná a vhodná pro povrch, na kterém budete hrát. Zde jsou některé tipy, jak správně vybrat tenisové boty:

Typ povrchu

Tenisové boty se liší podle typu povrchu, na kterém jsou navrženy. Existují boty pro tvrdé povrchy, antuku a trávu. Každý typ má specifickou konstrukci a dezén podrážky, aby nabídl nejlepší možný výkon a odolnost.

Antuka

Boty pro antuku mají obvykle vzorek podrážky ve tvaru rybí kosti, který pomáhá při klouzání a zastavování.

.

Tvrdé povrchy

Potřebujete boty s odolnější podrážkou a více polstrováním, aby absorbovaly dopady.

Tráva

Podrážka bot pro hru na trávě bývá plochá, což zabraňuje poškozování trávníku a zároveň poskytuje dobrý grip.

.

Pohodlí a velikost

Při zkoušení bot se ujistěte, že mají dostatek prostoru v oblasti prstů a zároveň dobře sedí na patě. Boty by měly být pohodlné hned při prvním nošení; nečekejte, že se "rozchodí". Velikost boty by měla být taková, aby mezi koncem boty a prsty byl prostor zhruba velikosti palce.

Podpora a stabilita

Tenisové boty by měly poskytovat dobré držení chodidla, zejména v oblasti středu nohy a okolo kotníků. Vyzkoušejte boty tím, že uděláte několik běžných tenisových pohybů, jako jsou sprinty, zastavení a změny směru, abyste ověřili, že vám boty dobře sedí a poskytují dostatečnou oporu.

Odolnost

Zkontrolujte kvalitu materiálů a jak jsou boty sestaveny. V oblastech, které jsou vystaveny většímu opotřebení (jako je špička boty), by měl být silnější materiál.

Prodyšnost

Většina tenisových bot má síťovinu nebo jiné prodyšné materiály, které pomáhají udržovat nohy v chladu a suchu.

.

Hmotnost

Lehčí boty mohou být výhodné pro zvýšení rychlosti a agilnosti, ale mohou nabídnout méně podpory a odolnosti. Najděte rovnováhu, která vám nejvíce vyhovuje.

Když si vybíráte tenisové boty, může být také užitečné si přečíst recenze a zjistit, co říkají ostatní hráči. A pokud je to možné, vyzkoušejte boty na tenisovém kurtu, než se rozhodnete pro koupi.

Ponožky

Jaké ponožky do tenisových bot oblékat? Rozhodně doporučujeme používat tenisové ponožky, je lepší mít trochu silnější ponožky, které odvádí dobře pot a jsou celkově pohodlnější.

.