Dunlop slaví sté narozeniny!

Letos uplynulo 100 let od chvíle, kdy tato společnost vstoupila na trh raketových sportů s prvním tenisovým míčkem Dunlop. Od té doby se Dunlop stal jednou z nejznámějších a nejrespektovanějších značek ve světě tenisu a raketových sportů obecně, s dlouhou historií výroby vysoce kvalitních produktů pro hráče všech úrovní.

Zaměřme se však na tenis. Po uvedení tenisových míčků na trh v roce 1923 byla dřevěná raketa Dunlop Maxply, kterou používal Rod Laver, některými považovaný za nejlepšího hráče všech dob, dalším z úspěšných produktů této značky. Následovaly inovace v 50. letech, kdy společnost Dunlop  uvedla na trh jednu z prvních kovových tenisových raket. Předtím se rakety vyráběly ze dřeva. Kovová raketa byla lehčí a pružnější než její dřevěné protějšky, což hráčům umožňovalo generovat větší rotaci a mít lepší kontrolu nad údery.

V 70. a 80. letech Dunlop pokračoval v posouvání hranic výkonnosti tenisových raket  zaváděním nových syntetických materiálů, jako je grafit a také nových technologií vstřikovacích forem. Tím se zrodila světově proslulá 200g raketa. Rakety byly stále lehčí a silnější a hra díky tomu mnohem rychlejší.

 

        

Nebyly to však jen rakety, nezapomínejme, že to začalo tenisovými míčky. Řada tenisových míčků Dunlop je u hráčů velice oblíbená a nabízí řadu možností pro různé typy hracích povrchů a úrovně dovedností. Díky tomu se také míče Dunlop staly oficiálními míči ATP World Tour a také grandslamového turnaje Australian Open.

  

Dnes je Dunlop i nadále lídrem ve světě tenisu a nabízí širokou škálu produktů pro hráče všech úrovní. Dunlop má něco pro každého, kdo chce zlepšit svou hru na hřišti.

  

   

Vývoj produktů Dunlop Tennis byl tedy dlouhou a úspěšnou cestou, která pomohla utvářet moderní tenisovou hru, a doufáme, že v tom budou pokračovat dalších 100 let.