Jak vybrat hokejovou tašku?

Hokejová taška je nezbytnou částí výbavy pro každého hokejistu. Je to místo, kde uchováváte své hokejové vybavení a bez ní se neobejdete ani při cestování na zápasy nebo tréninky. Při výběru hokejové tašky je důležité zvážit několik faktorů, jako je velikost, kapacita, kvalita materiálu a cena. V tomto článku vám poradíme, jak vybrat tu nejlepší hokejovou tašku pro vás a vaše potřeby.

Jak na velikost hokejové tašky?

Při výběru je dobré přihlédnout k velikosti hráče, jeho vybavení, ale i plánovanému transportu výzbroje.

Existují tři typy hokejových tašek:

Taška na kolečkách – tašku lze za vysouvací madlo vézt po kolečkách nebo ji díky popruhům vzít do ruky či přes rameno. Velkou výhodou je také vyztužené dno, díky kterému je manipulace jednodušší.

Taška bez koleček – tuto tašku je možné pohodlně nosit v ruce a také přes rameno, její výhodou je skladnost. Nevýhodou je, že se musíte vláčet s mnohdy těžkým sportovním vybavením.

Backpack – jedná se o kombinaci batohu a tašky na kolečkách s výsuvným madlem.

Na výběr je z velikostí pro seniorské i juniorské hráče. Objem tašky je uváděn v litrech. Také záleží na tom, zda taška bude sloužit hráči či gólmanovi. Tyto tašky se liší svou dispozicí, jelikož tašky pro brankáře by měly mít více místa na speciální vybavení – proto nedoporučujeme kupovat tašky o objemu menším než 250 l.

Materiál, provedení a cena

Materiál, ze kterého je taška vyrobena, je také důležitý. Hokejová taška je vystavená různým podmínkám, od mrazu na ledě po vlhkost v šatně, takže by měla být vyrobena z kvalitního a odolného materiálu, který vydrží náročné podmínky. Měli byste se také zaměřit na tašky s dobrou ventilací, abyste mohli vybavení nechat vyschnout po zápase nebo tréninku.

Je také dobré zvážit, zda chcete tašku s kolečky, abyste mohli snadno přepravovat váš hokejový vybavení, nebo zda preferujete tašku s nositelnými ramenními popruhy. Výběr mezi taškou s kolečky a taškou s popruhy záleží na vašich osobních preferencích a na tom, jak často a kam budete s taškou cestovat.

Cena hokejové tašky se také může lišit podle značky a kvality materiálu. Drahé tašky neznamenají nutně lepší kvalitu, ale obecně platí, že za vyšší cenu získáte lepší záruku kvality a délky životnosti. Při výběru hokejové tašky se rozhodně vyplatí investovat do kvalitního vybavení, které vám vydrží po mnoho sezón.

Co byste měli najít u dobré tašky na hokej?

Pokud chcete, aby se vám taška pohodlně nosila a plnila požadovanou funkci, měla by mít:

  • zapínání na zip ve tvaru „U“ pro snadný přístup do tašky  
  • dostatek kapes a přihrádek  
  • nastavitelné popruhy pro komfortní nošení  
  • vysoce odolný a pevný materiál