5 věcí, které pořídit na začátku školního roku

Lámete si hlavu, jaká výbava by se mohla hodit školákům na začátku školního roku? Přečtěte si následující řádky, kde pro Vás máme pár tipů nejen na sportovní vybavení. Veškeré produkty nabízíme na našem e-shopu v několika barevných variantách či velikostech.

Pořádný míč

Míč je skvělou sportovní pomůckou, která zabaví děti i dospělé. Je asi nejdůležitějším prvkem hned několika sportů, od fotbalu přes volejbal až po tenis. Sportovní míče prodáváme v několika velikostech (např. velikost 5) a jako jedni z mála nabízíme výběr míčů ve velikostech přímo pro děti.

Na našem e-shopu můžete vybírat z velké nabídky fotbalových, basketbalových, tenisových, volejbalových míčů, míčů na házenou nebo gumových míčů pro volný čas.

Vsaďte na klasiku - švihadlo

Skákáním přes švihadlo se děti baví už od nepaměti. Je to skvělá příležitost, jak je zapojit do sportu a zároveň jim dopřát zábavu - ať už je to skákání přes gymnastické švihadlo ve skupince lidí nebo přes klasické švihadlo pro jednotlivce. Děti si tak zábavnou formou mohou cvičit svoji soustředěnost, stabilitu a koordinaci.

V naší nabídce naleznete hned několik druhů švihadel, a to klasické, korálkové, fitness, dlouhé gymnastické, švihadlo s počítadlem nebo švihadlo se zátěží.

Florbalová hokejka a míčky

Hraní florbalu a florbalové kroužky mají za cíl naučit děti základní pravidla sportu a jednoduché techniky práce s florbalovou holí a míčkem. Jak vybrat tu správnou "florbalku" pro vaše dítě? Začněte délkou hokejky, ta by měla sahat po pupík. Dalším kritériem pro výběr je zahnutí hokejky. Vhodné zahnutí určujte podle toho, která ruka je při držení níže. To znamená že, pokud dítě drží na hokejce níže levou ruku, pak potřebuje hokejku LEVÁ (L), pokud drží níže pravou ruku, potřebuje hokejku PRAVÁ (R). Menším dětem může vyhovovat florbalová hokejka bez zahnutí.

Při výběru florbalového míčku máte na výběr z množství barev. Na tréninky volte jakou barvu chcete, ovšem na oficiální zápasy musí být míček schválen IFF, povrch míčku musí být jednobarevný a nesmí mít fluorescenční (zářivou) barvu.

Batoh a sáček na tělocvik se hodí vždy!

Batoh do školy se hodí nejen na školní pomůcky, ale především na kroužky, výlety nebo sportovní akce. Dětské batohy vybírejte hlavně vzhledem k výšce postavy. Batoh by nikdy neměl svými rozměry převyšovat záda dítěte, a to ani nad rameny, ani ve spodní části zad. Z naší nabídky můžete vybírat dětské sportovní a volnočasové batohy, látkové sáčky na tělocvik nebo na přezůvky.

Obuv na tělocvik i do třídy

Další z věcí, které školáci zcela jistě potřebují, jsou přezůvky a boty na tělocvik. Přezůvky do třídy vybírejte otevřené (nazouváky, pantofle), aby měly nožky možnost větrat. Naopak na tělocvik jsou vhodné sportovní tenisky nebo pro menší děti klasické cvičky. Dětská obuv by měla být pohodlná, neměla by tlačit a děti jistě ocení, pokud budou botky barevné.